Shkak nota e ulët, nxënësi tenton të vrasë mësuesin

Një nxënës në Dortmund të Gjermanisë ishte mërzitur kaq shumë me mësuesin e tij për notën që i kishte vënë, saqë ka përgatitur një plan të mirëfilltë për ta vrarë atë.

Zëdhënësi i prokurorit, Felix Giesenregen deklaroi se nxënësi ishte ndjerë keq dhe i tradhtuar nga mësuesi në notën që ia kishte vënë, sa ishte gati ta vriste.

Të enjten e javës së kaluar, 17-vjeçari thuhet se ka krijuar një “kurth” në një oborr të garazhit pranë shkollës, ndërsa dy të tjerët e kanë kapur mësuesin dhe e kanë gënjyer për ta afruar pranë “kurthit”, shkruajnë mediat e huaja.

Mirëpo mësuesi kishte kuptuar se diçka nuk shkon dhe kështu u ka shpëtuar vrasjes të mundshme me çekan.

Dy ditë më vonë, pedagogu mësoi nga një dishepull, në Ditën e Prindërve se nxënësi po planifikonte vdekjen e tij. Mësuesi denoncoi rastin dhe nxënësit u morën në pyetje.