Rama merr mbështetje në Europë: Të na njihen meritat, zgjedhjet do të bëhen

Kryeministri ka marrë mbështetjen në Bashkimin Europian se zgjedhjet lokale në Shqipëri do të bëhen më 30 qershor. Në konferencën e përbashkët për shtyp me presidentin e Komisionit Europian, Rama shprehu edhe një herë tjetër sigurinë se zgjedhjet duhet të bëhen më 30 qershor ashtu siç ishte përcaktuar më herët.

Sipas Ramës, ka ardhur koha që Europa t’i njohë meritat vendit tonë dhe të ccelen negociatat për tu futur në BE.

“Ashtu siç kemi rëne dakord, të gjitha vendimet e KE për hapjen e negociatave janë kaq të vendosur siç jeni ju dhe pjesë a me e madhe e BE. Tashmë ka ardhur koha që Europa të bëjë atë që ne presim për të na u njohur meritat tona. Dhe për të na u ndezur drita e gjelbërt. Nuk është fundi po fillimi për një kapitull të ri. Kjo do të kërkojë kohë. Ne nuk e bëjmë këtë se na u kërkua nga Bruksel por për të mirën e vendit tonë dhe për të mirën ë fëmijëve tanë si dhe të një vizioni të përbashkët dhe si Shqipëria duhet të jetë për brezat e ardhshëm. Jam i lumtur që konfirmojmë se kemi besim në besnikërinë tuja dhe besojmë se deri në momentin që vendimi do të merret të gjithë do të jenë në bord për ti dhënë shqiptarëve atë që meritojnë. Dua t’ju falenderoj për qëndrimet në Shqipëri. Për Shqipërinë Europiane zgjedhjet duhet të zhvillohen në kohë dhe s’duhet ti ndalojë askush.”