Histori e rrallë, lind fëmija me ‘këmishë’/ Flasin mjeket: Nuk mori frymë…

Djali në foto erdhi në jetë ‘me këmishë’ javën e 36-të të shtatzënisë në një spital në Kinën Lindore.Vogëlushi peshonte 2.5kg.

Për gati 2 minuta pas lindjes fëmija nuk mori frymë më mushkëri, derisa mjekët e çanë qesen amniotike brenda së cilës ai ndodhej.

Mjekët në maternitetin Fujian vendosën që ta nxirrnin nga mitra e nënës së tij bashkë me qesen amniotike pasi zbuluan se ndodhej në një pozicion të rrezikshëm.

Vetëm pasi mjekët e çanë membranën dhe pastruan lëngjet që ndodheshin brenda që ndodheshin brenda sistemit të frymëmarrjes, ai filloi të qante. Dy minuta më vonë se foshnjat që lindin në mënyrë normale.