“Agron i dashur, bëre shumë mirë”, shkrimtarja e njohur prek me dedikimin e saj ndaj largimit të Tufës

Shkrimtarja Flutura Açka ka reaguar  lidhur me ikjen e Agron Tufës nga Shqipëria duke kërkuar azil politik në Zvicër. Sipas Tufës ai është kërcënuar vazhdimisht për shkak të qëndrimeve dhe punës së tij.

Açka kujton takimin me Tufën në panairin e librit ndërsa ka theksuar se me heshtjen e të gjithëve është përzënë nga vendi.

“Tani po flasin shumë, dhe mirë bëjnë, por kur Agroni kërcënohej, fyhej, poshtërohej nga po ata njerëz që nuk kursejnë askënd, nga po ato puseta me imunitet shtetëror shpesh, ku ishim ne”, shkruan AçkaAçka.

Reagimi:

Liria dhe AntiLiria e Agronit

Gjatë ditëve të panairit të Librit, me Agronin na u desh të shkonim në promovimin e një autoreje të re shqiptare. Me qetësinë e tij, me një kujdes të admirueshëm profesional, Agron Tufa i bëri një analizë të hollësishme librit poetik që na kishe mbledhur, e tillë, që nuk mund të ishte e një njeriu që ishte në nxitim e sipër për të ikur. Ajo ishte edhe hera e radhës kur u rrokëm përqafe, por jo e fundit. Ne e përzumë Agronin me heshtjen tonë. Tani po flasin shumë, dhe mirë bëjnë, por kur Agroni kërcënohej, fyhej, poshtërohej nga po ata njerëz që nuk kursejnë askënd, nga po ato puseta me imunitet shtetëror shpesh, ku ishim ne? Agron i dashur, bëre shumë mirë, ne jemi mësuar ta përzëmë me shkelma “Mendjen” nga Shqipëria. Europa është atdheu i Lirisë, Shqipërinë më parë duhet ta pastrojmë nga AntiLiria, por kur?