“Durrësi shpenzoi miliona lekë për zbukurime, ndërsa Tetova e Mitrovica ua dhurojnë fondin të pastrehëve”, PD bën deklaratën e fortë

Përmes një postimi në “Facebook”, zëdhënësja e Partisë Demokratike ka bërë me dije se për zbukurimin e qytetit të Durrësit janë harxhuar 42 mijë euro, ndërkohë që Mitrovica dhe Tetova vendosën të mos kishin dekor festash dhe paratë ia dhuruan Shqipërisë për ndihma për të prekurit nga tërmeti.

Sipas saj Tirana që ka edhe fondin më të madh të shpenzimeve për zbukurimet e festave, por edhe Durrësi e Lezha kanë shpenzuar miliona lekë për dekor, ndërkohë që banorët janë jashtë pa strehë, pa ushqime, edhe të pasigurt se çfarë do ndodhi me ta.

Postimi i plotë i Ina Zhupës:

Standardi rilindas: zbukurojnë qytetin e Durrësit me 42 mijë euro për festa, kur njerëzit janë akoma rrugëve pa siguri, pa strehim! Ndërkohë, Tetova na dhuroi 25 mijë eurot e dekorit të saj festiv për qytetarët e Durrësit!

Mitrovica dhe Tetova vendosën të mos kishin dekor festash këtë vit, sepse paratë e parashikuara për zbukurimin e qyteteve ia kanë kaluar Shqipërisë për ndihma për të prekurit nga tërmeti. Tetova dhuroi 25 mijë eurot e dedikuara për dekorin festiv.

Ndërsa Tirana që ka edhe fondin më të madh të shpenzimeve për zbukurimet e festave, por edhe Durrësi e Lezha, kanë shpenzuar miliona lekë për dekor. Ndërkohë që banorët janë jashtë pa strehë, pa ushqime, edhe të pasigurtë se çfarë do të ndodhë me ta.

Durrësi qyteti edhe më i prekur nga tërmeti, me humbje tragjike jetësh njerëzish, harxhon 42 mijë euro për dekor zbukurimesh në qytet.

Qeveria është e gatshëm që të lërë pa shpërblim pensionistët që mezi shtyjnë muajin, por jo dritat edhe yjet e qyteteve! Sepse për rilindasit e emëruar në krye të bashkive edhe për qeverinë, dukja se gjithçka është në rregull, është më e rëndësishme se realiteti i mjerueshëm që po përjetojnë shqiptarët!”.