TËRMETI/ Macron lajmëron konferencën ndërkombëtare për të ndihmuar Shqipërinë

French President Emmanuel Macron speaks during a news conference to unveil his policy response to the yellow vests protest, at the Elysee Palace in Paris, France, April 25, 2019. REUTERS/Philippe Wojazer

Pas samitit të NATO-s, Presidenti francez, Emmanuel Macron, ka propozuar organizimin e një konferencë ndërkombëtare për të ndihmuar Shqipërinë për tu rindërtuar pas tërmetit.

Konferenca synon të mobilizojë partnerët publikë e privatë për të organizuar rindërtimin pas tërmetit,”-tha presidenti francez.

Kujtojmë se menjëherë pas tërmetit, Franca dërgoi në vendin tonë ekipe të kërkim-shpëtimit për të ndihmuar një nxjerrjen e të mbijetuarve dhe viktimave nga rrënojat.