2 Marsi/ Ambasada e SHBA thirrje qytetarëve të vet: Shmangni zonën, në demonstratat e kaluara pati dhunë

Në lidhje me tubimin që do të mbajë presidenti Ilir Meta pasditen e 2 marsit përpara godinës së Kryeministrisë, ka ardhur dhe reagimi i ambasadës amerikane në Tiranë.

Nëpërmjet një njoftimi, ky institucion i bën thirrje qytetarëve amerikanë në Shqipëri që ta shmangin zonën ku do bëhet ky manifestim, pasi në demonstratat e kaluara ka patur dhunë.

NJOFTIMI I PLOTE I AMBASADES AMERIKANE

Vendndodhja: Pikat e grumbullimit të shpallura përfshijnë, por nuk kufizohen vetëm në këto zona në Tiranë, Shqipëri: Bulevardi Deshmoret e Kombit. Ngjarja: Një tubim politik pritet të zhvillohet në 2 Mars 2020 duke filluar rreth orës 5:00 pasdite Kohëzgjatja e tubimit të pritshëm nuk dihet. Demonstratat e kaluara kanë përfshirë dhunën. Forcat e sigurisë kanë përdorur topa uji dhe gaz lotsjellës për të shpërndarë turmat

Personeli i Ambasadës amerikane dhe anëtarët e familjes janë drejtuar për të shmangur zonën ku janë mbledhur demonstruesit. Veprimet për të ndërmarrë: Shmangni vendet e mundshme të protestës përfshirë Bulevardin Kombëtar. Monitoroni median lokale për azhurnime. Jini të vetëdijshëm për rrethinën tuaj. Mbani një profil të ulët.