Singapor/ A e dini se çamçakëzi ndalohet me ligj që prej 1992?

Bashkë me ligjet kundër përshtyrjes dhe urinimit në vende të tjera përveçse në tualet (ku duhet përmendur se është ligjërisht e detyrueshme shtypja e shkarkuesit të ujit), në Singapor ka edhe një ligj që ndalon përdorimin e çamçakëzin.

Ligji është i miratuar në vitin 1992 dhe ka si synim mbajtjen e pastër dhe të rregullt të qytetit.

Në vitin 2004, Singapori u “liberalizua” paksa në këtë drejtim duke bërë disa përjashtime për qëllime terapeutike, dentare apo për çamçakëzet me nikotinë.