Siutata kritike/ Shifra të larta infektimesh në Kosovë 24 orët e fundit


Në Kosovë vazhdojnë shifrat e larta të vi ktimave dhe rasteve pozitive. Në 24 orët e fundit 10 persona nuk e kanë fituar dot betejën me ko ronavirusin, ndërsa janë konfirmuar 707 raste pozitive.

Rastet e vd ekjes janë nga komunat: Prishtinë 4 raste ( vjeç), Dragash 1 rast ( vjeç), Istog 1 rast ( vjeç), Klinë 1 rast ( vjeç), Podujevë 1 rast ( vjeç), Shtime 1 rast ( vjeç), Vushtrri 1 rast ( vjeç).

Numri total i rasteve pozitive është 34.295 raste nga 131.186 persona të dyshimtë në virusin SARS-CoV-2 dhe 914 raste të vd ekjes.

Gjatë 24 orëve të fundit, janë shëruar 550 pacientë derisa numri i përgjithshëm i të shëruarve deri më sot është gjithsej 21.043 raste, kurse numri i rasteve aktive është 12.338.