Abuzonte s*ksualisht me vajzat nën moshën 16-vjeçare, shpallet në kërkim mjeku i njohur


Ditën e sotme, policia e Kosovës ka shpallur në kërkim një mjek i cili akuzohet për sulm se ksual ndaj të miturve.

Në njoftimin e policisë, thuhet se kërkohet ndihma e qytetarëve për vendodhjen e Ramadan (Feriz) Sopajt nga Komuna Malishevë. Ndaj Sopajt rëndojnë dy aku za, ‘Keqpërdorim se*sual i personave nën moshën 16-vjeç’ dhe ‘Sulm s*ksual’.

Mjeku në fjalë, ka punuar si mjek familje në Qendrën Kryesore të Mjekësisë Familjare ‘Shpëtim Robaj’ në Malishevë.

Kujtojmë se Sopaj, ishte aku zuar dhe për vep ra të tjera penale, ku mes muajit gusht të vitit 2017 dhe prillit të vitit 2018, ai dyshohet se kishte shfrytëzuar postin e tij me që llim përfitim në mënyrë të kun dër ligjshme.

Ai dyshohet se tabletat ose medikamentet e dhëna nuk i kishte përshtatur me përshkrimin e terapisë për pacientët, veprime këto në kundërshtim me Ligjin për shëndetësi të sektorit farmaceutik.