Shifra tragjike në SHBA, ja sa persona kanë humbur jetën që nga fillimi i pandemisë


Sipas shifrave të fundit të përditësuara nga autoritetet amerikane, numri i viktimave në SHBA e ka kaluar shifrën e 500 mijë.

Kjo shifër është më shumë se 20% e viktimave të të gjithë botës, ndërkohë që numri i të infektuarve ka arritur në mbi 28.7 milionë.

SHBA është vendi me më shuëm viktima dhe të infektuar në botë, e ndjekur nga India dhe Brazili, por me diferencë të madhe.