Vetëm 21-vjeçe, thyen rekordin botëror për 70 ditë në…


Jasmine Harrison është bërë femra më e re që përshkruan e vetme Oqeanin Atlantik pasi ka përfunduar një udhëtim prej 3.000 miljesh (4.800 kilometra) nga Spanja në Antigua, sipas organizatorit Atlantic Campaigns.

Britanikja 21-vjeçare përfundoi Sfidën Atlantikut Talisker Whisky 2020 të shtunën për 70 ditë, 3 orë dhe 48 minuta, një rekord i ri botëror për femrën më të re që e lundroi përtej çdo oqeani, thanë Fushatat e Atlantikut.

Gjatë rrugës, ajo kishte një “përplasje afër një anije shpuese, dy përmbysje, shumë gjalpë kikiriku dhe Nutella të konsumuar”, shkroi Harrison në llogarinë personale të Twitterit.

Harrison, nga qyteti i mbyllur i Thirsk në Yorkshire Veriore, Angli, shkroi në faqen e saj të internetit se ishte frymëzuar për të marrë pjesë në sfidë kur pa mbarimin e garës 2018 ndërsa po pushonte në Karaibe.

“Kjo nuk ishte vetëm shikimi dhe mbajtja e flakërimeve në Nelson’s Dockyard për një fund gare që më frymëzoi, por ishte gjithashtu duke biseduar me një anëtar të familjes së një djali që sapo kishte përfunduar garën, i cili më tha se sa një gjë e mahnitshme ishte. Unë nuk thashë “jo një shans që ta bëja atë”, ishte më shumë një fakt pse të mos e bëja atë?” shkroi ajo.

Ajo thotë se shpreson “të sjellë frymëzim për të rinjtë se është në rregull të ndjekësh gjërat vetëm”.