Paralajmërimi i fundit/ Ushtria “blidon” Rinasin, pritet nxjerrja e kontrollorëve nga ndërtesa  


Ministrja e Infrastrukturës, Belinda Balluku deklaroi se të gjithë ata kontrollorë të AlbControl të cilët nuk kryejnë funksionin e tyre, do të nxirren nga ndërtesa.

Sipas Ballukut, nga ky moment, ndërtesa do të merret në kontroll nga Forcat e Armatosura.

Pak minuta pasi pranë zyrave të AlbControl mbërritën ushtria dhe policia, Balluku u shpreh  se ata që nuk janë pjesë e mashave të politikës të qëndrojnë dhe të deklarojnë se janë të aftë për punë.

“Një pjesë e kontrollorëve janë të kapur nga politika. Sot një çetë ka marrë peng hapësirën ajrore shqiptare, të këshilluar nga mjeshtrat e politikës.”, tha Balluku.

Policia e Shtetit dhe ushtria kanë rrethuar zyrat e Albcontrol pasi kulla e kontrollit është ndërtesë e sigurisë së lartë.

Greva e 65 kontrollorëve të Albcontrol ka bërë që të pezullohet puna në aeroport, duke ndërprerë fluturimet hyrëse dhe dalëse në aeroport.