“6 ndryshime që ndodhën pasi i dashuri im dhe unë ndaluam celularët në shtëpi”


Nuk duhet të jetë për t’u habitur që një person mesatarisht kontrollon telefonin e tij 47 herë në ditë. Jo vetëm kaq, por rreth 85% e përdoruesve të telefonit do të kapin telefonin e tyre, edhe kur janë me miqtë dhe familjen.

Dhe ne kemi disa histori personale që do të tregojnë saktësisht se si telefonat mund të ndikojnë negativisht në një marrëdhënie. Por ne gjithashtu kemi histori që tregojnë se si heqja e telefonave tuaj mund të rivendosë lidhjen emocionale midis çifteve.

“Ne jemi plotësisht të përqendruar në njëri-tjetrin.”

“Pasi u lodh nga përdorimi i telefonit, i dashuri im më në fund tha diçka. Ne kemi bërë një rregull që sa herë që jemi duke bërë të njëjtën gjë, telefonat hiqen. Kjo vlen për të parë TV së bashku, për të biseduar dhe për të ngrënë darkë. Padyshim, ne mund t’i përgjigjemi një teksti të shpejtë ose diçkaje, por vetëm kaq”.

“Ne kemi krijuar zona dhe kohë pa teknologji.”

“Shumë herët në marrëdhënien time, e dashura ime u kap në përdorimin e telefonit dhe bisedoi me mua, dhe ne bëmë një marrëveshje. Ne kemi një natë takimi çdo të Premte dhe telefonat nuk lejohen gjatë darkës dhe çfarëdo aktiviteti argëtues që po bëjmë. Ne e përdorim atë kohë për të folur për ditët tona ose thjesht për gjëra të rastësishme. Gjithashtu, kur jemi duke parë një film në shtëpi, nuk lejohet asnjë telefon. ”

“Ne po kalojmë më shumë kohë cilësore së bashku.”

“Në vend që të uleshim brenda dhe të shikonim TV, ne bëmë një udhëtim 3 milje me biçikletë në një restorant të ri. Ne gjithashtu kemi kaluar gjithë javën duke parë vetëm një orë TV në laptopin tonë. Përveç kësaj, ne kemi çaktivizuar të gjitha njoftimet për të ndihmuar në kufizimin e shpërqendrimeve dhe kemi caktuar dhomën e gjumit si një zonë pa celular. ”

“Ne komunikojmë më mirë”.

“Kur ishim bashkë ose ishim ulur përkrah djalit tonë, të dy e gjetëm veten të shkonim drejt telefonave tanë. Ndërsa punonim me terapistin, ne zbatuam kufijtë e mëposhtëm: Asnjë telefon në tryezën e darkës dhe një marrëveshje për të mbajtur kontakte me sy gjatë bisedave të rëndësishme. Kjo ka lejuar që marrëdhënia jonë të lulëzojë, sepse ne jemi në një mendje me njëri-tjetrin dhe ndjenjat tona.”

“Ne jemi më të hapur dhe të sinqertë me njëri-tjetrin.”

“Burri im e përdor shumë telefonin e shtëpisë dhe kemi biseduar për të në këshillimin paramartesor. Ne kemi rënë dakord për kohë pa telefon, por më pëlqen të bëj aktivitete ku është e pamundur të përdorësh telefonin tënd. Këto aktivitete përfshijnë biçikletë ose shëtitje së bashku. Ne kalojmë rreth 5 orë në javë duke bërë ato së bashku. ”

“Ne jemi duke u përqëndruar në nevojat e njëri-tjetrit.”

“Do të përpiqesha të flisja me të dashurin tim për probleme serioze dhe ai ose do të mërzitej ose do të më injoronte. Unë i thashë se nuk ishte e drejtë që unë duhej t’i kushtoja vëmendjen time problemeve të tij, por që ai nuk do të më jepte asnjë sekondë për timen. Pasi folëm për këtë çështje, sa herë që i flisja ai më shikonte në sy dhe vinte telefonin poshtë.
Ai madje e kufizon veten në kohën aktive të ekranit dhe ne përpiqemi të angazhohemi më shumë kur shohim filma dhe TV. ”/FastNews/