E vërteta për marrëdhëniet intime pas moshës 50 vjeçare


Seksi pas të 50-ve është i rrethuar nga mite dhe keqkuptime të zakonshme.

Këtu janë disa mite të zakonshme, dhe fakte për seksin pas 50 vjeç.

Miti:

Përtej një moshe të caktuar, njerëzit kanë pak interes në seks.

Fakt:
Nuk ka asnjë kufizim moshe për seksualitetin, por për njerëzit e moshës 50 vjeç e lart, kënaqësia seksuale varet më shumë nga cilësia e përgjithshme e marrëdhënies sesa për çiftet më të reja.

Miti:
Faktorët emocionalë dhe psikologjikë janë përgjegjës për mungesën e interesit të një gruaje për seks në moshën e mesme dhe më gjerë.

Fakt:

Faktorët fizikë mund të luajnë një rol edhe më të madh. Ndryshimet hormonale në menopauzë mund të ndikojnë në reagimin seksual të një gruaje. Gratë zbulojnë se interesi i tyre në seks rritet pas menopauzës, pjesërisht për shkak të një ndryshimi në raportin e testosteronit me estrogjenin dhe progesteronin.

Miti:

Një grua humbet aftësinë e saj për të pasur orgazma ndërsa plaket.

Fakt:
Shumë gra gjejnë kënaqësi të shtuar seksuale pas menopauzës, duke përfshirë orgazma më të shpeshta ose më intensive.