Greqia shtyn sërish masat kufizuese për Shqipërinë, ja deri kur…


Ministria e Mbrojtjes së Qytetarëve të Greqisë publikoi kufizimet që do jenë në fuqi deri me 14 Maj në kuadrin e masave për parandalimin e përhapjes së Covid-19

Për sa i përket Shqipërisë dhe qytetarëve Shqiptar janë në fuqi këto masa”

Kufiri mes Greqisë dhe Shqipërisë do vazhdoj të konsiderohet i mbyllur, dhe si pasojë nuk lejohet asnjë lidhje me linja taktike qoftë tokësore qoftë detare. Autobusët , mini van, makina me targa shqiptare dhe anije e kanë të ndaluar të hyjnë në Greqi.

Ndalohet hyrja në Greqi e qytetarëve shqiptar që duan të vijnë në Greqi për arsye turistike apo vizite. Ndalohen personat me pasaportë shqiptare, apo me 90 ditorëshin. Në Greqi lejohet të hyjnë vetëm personat që kanë leje qëndrimi ose nënshtetësi Greke

Për të gjithë personat që do hyjnë në Greqi, pavarsisht nënshtetësisë apo mjetit që udhëtojnë (avjon, autobus , makie etj) duhet të plotësojnë 24-48 orë përpara mbërrijtes në Greqi, Formularin PLF.

Për të gjithë personat që do hyjnë në Greqi, pavarësisht nënshtetësisë apo mjetit që udhëtojnë eshte e nevojshme të paraqesin Test negativ RT-PCR që duhet të jetë bërë deri në 72 orë përpara nisjes për në Greqi.

Për të gjithë personat që do hyjnë në Greqi nga Shqipëria pavarsisht nënshtetësisë apo mjetit që udhëtojnë duhet të bëjnë karantinë 14 ditore në shtëpinë e tyre

Pikat kufitare do punojnë çdo ditë nga ora 7.00 deri në orën 19.00 Nga Pika kufitare e Kakavisë do lejohet të kalojnë deri ne 400 veta. Kapshtica do jete mbyllur.

Të gjithë pasagjerët që do levizin jashtë Greqisë duhet të plotësojnë dhe PLF 24 orë përpara udhëtimit./tch