Nga Najada Çomo te Vangjel Dule/ Njihuni me deputetët më pak të votuar që do hynë në Kuvend


Në legjislaturën e re të Kuvendit të Shqipërisë, shkallët do t’i ngjisin 140 deputetët e dalë nga zgjedhjet e 25 prillit. Por për herë të parë ndryshe nga proceset e mëparshme, deputetët kanë krahas rezultatit të partisë edhe rezultat personal.

ABC ka bërë një vëzhgim mbi votat personale të marra nga 140 deputetët e rinj, ku interesant është fakti se 10 prej ligjvënësve kanë marrë në toal një numër votash më të vogël se votat personale të disa të zgjedhurve në 12 qarqe të vendit.

Kështu, dy të zgjedhurit e Partisë Social Demokrat të Tom Doshit në Tiranë dhe Shkodër, Gertjan Deda dhe Meri Markiçi.

Respektivisht Deda ka marrë 692 vota ndërkohë që Markiçi 749 vota. Megjithatë mandati i tyre vlen njësoj si ai i ligjvënësve të tjerë që kanë marrë mijëra vota. Kreu i PBDNJ, Vangjel Dule që garoi si pjesë e listave të PD në Tiranë ka arritur të marrë vetëm 848 vota. Lista e ligjvënësve të rinj më pak të votuar pasohet sërish nga deputeti i tretë i PSD në Shkodër, Gledis Çeliku.

Në listën e deputetëve më pak të votuar bëjnë pjesë edhe dy prej prurjeve të reja të PS dhe PD, shefja e Infektivit, Najada Çomo dhe shkrimtarja Flutura Açka. Edhe përse të dyja do të jenë në Parlament në shtator, Çomo ka mundur të grumbullojë në Tiranë 1583 vota ndërkohë që Açka mori 1793 vota në Elbasan.

Numër të ulët votash personale ka marrë edhe kryetarja e LSI-së, Monika Kryemadhi në Fier 1771, teksa edhe ish-ministrja Klajda Gjosha që pritet të zërë vendin e Kryemadhit në Tiranë ka marrë vetëm 1445 VOTA.

LISTA

Gertjan Deda (PSD TIRANE) 692 VOTA
Meri Markiçi (PSDSHKODER) 749 VOTA
Vangjel Dule (PD TIRANE) 848 VOTA
Gledis Çeliku (PSD SHKODER) 949 VOTA
Eralda Bano (PD FIER) 1295 VOTA
Emilja Koliqi (PD Shkodër) 1364 VOTA
Klajda Gjosha (LSI) Tiranë 1445 VOTA
Najada Çomo (PS TIRANE) 1583 VOTA
Sorina Koti (PD KORÇË) 1622 VOTA
Monika Kryemadhi (LSI FIER) 1771 VOTA
Flutura Açka (PD Elbasan) 1793 VOTA /Abcnews.al