Tension në Kuvend/ “Mos rrini në kafe” Ralf Gjoni kërkon fjalën, i kthehet kryetarja: Paguheni me taksat e shqiptarëve


Seanca e sotme parlamentare është shoqëruar me tensione mes të pranishmëve.

Debati u krijua pasi deputeti i opozitës së re Ralf Gjoni ka kërkuar fjalën e tij pas prezantimit të nismës për shkarkimin e presidentit Ilir Meta.

Ai nuk i ka kursyer kritikat për rregulloren e Kuvendit.

Menjëherë pas kësaj ka ndërhyrë dhe kryetarja e seancës, Vasilika Hysi.

“Këtë rend diskutuesish e kam respektuar. Taulant Balla duhet të prezantonte nismën. Po m mohohet e drejta që të mbaj diskutimin tim brenda minutazhin. Respektoni radhën dhe detyrën tuaj, pastaj ne deputetë të opozitës të bëjmë opozitën tonë këtu në parlament. Ndaj kërkoj mirëkuptimin tuaj.”, tha Gjoni.

Deputeti Kujtim Gjuzi i kërkoi nënkryetares së Kuvendit, drejtueses së seancës Vasilika Hysi të lejojë deputetët e opozitës të flasin.

“Sot është ditë e rëndësishme dhe ne po merremi me një dok që kërko nshkarkimin e pres. Mirë minutazhin që e kemi të reduktuar por nuk është mirë t’iu hiqni fjalën kolegëve tanë. Një bon sens do ishte mirë për opozitën”, tha Gjuzi

DEBATI NE PARLAMENT:

Vasilika Hysi: S’kam ndërmend të të mësoj ty rregulloren. Zoti Gjoni, ju jap vërejtje. Mos dëgjoni. I kam lexuar emrat që në fillim. Ndaj të nderuar kolegë, s’keni pse rrini në kafe për një çështje të rëndësishme, por respektoni shqiptarët pasi paguheni me taksat e shqiptarëve

Gjoni: Nuk ishte emri i im aty. Ishte i katërti

Vasilika Hysi: Emri juaj është i pari dhe i vetmi tek lista e të pavarurve

Gjoni: Mua më takon

Vasilika Hysi: Mos rrije në kafe, por rrije këtu

Gjoni: Isha në banjo, urgjencë!

Vasilika Hysi: Unë e di që ka vetëm covid, s’ka pandemi të tjera