Konsiderohet si një nga vendet më të mërzitshëm në botë, ky është qyteti me numrin më të madh të të vaksinuarve


Kryeqyteti i Australisë Canberra konsiderohet si një nga qytetet më të mërzitshme në botë.

Ky vend tashmë është në rrugën e duhur për të shënuar një moment historiik ndërkombëtar që pak kush mund  ta imagjinonte më parë: Më i vaksinuari nga C OVID19 në botë.

Ashtu si pjesa tjetër e Australisë, programi i vaksinimit të Canberra nuk filloi deri në shkurt dhe u pengua nga çështjet e furnizimit, këshillat e hutuara mbi atë të disponueshme dhe marrja e ngadaltë për shkak të mungesës së rrezikut nga Covid.

Deri në gusht, kur shpërthimi i Deltës iku nga Sidnei dhe hyri në Canberra dhe në territorin më të gjerë të kryeqytetit australian, ajo ndjenjë urgjence mori vend.

Ekipet e shëndetit publik të ACT filluan përhapjen e territorit me seriozitet sapo të zgjidheshin çështjet e furnizimit – një përgjegjësi e qeverisë federale. Deri në Nëntor, autoritetet vlerësojnë se pothuajse e gjithë popullsia e territorit do të vaksinohet.

Qytetet si Monako, janë 70% të vaksinuar plotësisht, dhe Singapori po i afrohet 80%. Londra sapo ka kaluar 70%, pavarësisht fillimit që mori në programin e saj të vaksinimit, krahasuar me Australinë.